Podcast: In gesprek met Samira Rafaela van D66

Diversiteit, een AI-waakhond en waarom er altijd een mens aan de knoppen moet zitten

Samira Rafaela zet zich in het Europese Parlement in voor een nieuwe generatie Europeanen. En daar hoort een Europa bij waar gelijkheid, diversiteit en grondrechten centraal staan. Lotte en Robin spreken haar over diversiteit en discriminatie in het digitale tijdperk. Hoe bewaken we de menselijke maat? Hoe kunnen we technologie positief inzetten? En welke rol speelt Europa in dit verhaal?

Data is dus niet neutraal en dat is gewoon een gevaar. En zo worden er ongelijkheden in stand gehouden en ook ongelijkheden gecreëerd.

Samira Rafaela, D66

Over Het ministerie van Digitale Zaken

De podcast Het ministerie van Digitale Zaken onderzoekt hoe Nederland succesvol uit de digitale transformatie komt. De kansen die digitalisering biedt maar ook de uitdagingen. Elke aflevering gaan we in gesprek met politici en personen uit het (ICT-)bedrijfsleven over onderwerpen die hem of haar bezighouden. Voor welke uitdagingen staan we? En wat verwachten we van het bedrijfsleven en de burger?


Deel via:

Het laatste nieuws

Handige ‘wie doet wat’ kabinet-Schoof

Hoe zijn de verzuimcijfers in de sector? ArboNed heeft een uitgebreide rapportage samengesteld met verzuimcijfers van werkgevers binnen de digitale sector. Bekijk de stand van zaken en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot anderen in de sector.
Diversiteit & inclusie

Reminder! Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Bedrijven en instellingen investeren vaak veel tijd en geld in het begeleiden van stagiairs en het opleiden van eigen medewerkers. VNO-NCW/MKB-Nederland en brancheorganisaties willen graag helder krijgen hoeveel tijd en geld bedrijven en instellingen precies daarin steken.
Diversiteit & inclusie

NLdigital reageert op Nederlandse NIS2-implementatiewet

NLdigital heeft een reactie verstuurd op de consultatie van de Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de NIS2-richtlijn.
Diversiteit & inclusie

Gezamenlijk persbericht: Omgevingsdiensten en datacenters tekenen gezamenlijke aanpak voor energiebesparing servers

Het energiegebruik van servers in datacenters gaat omlaag. Op 27 juni, tijdens Nationale Energiedag, tekenen vertegenwoordigers uit de datacenterbranche voor...
Diversiteit & inclusie

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Diversiteit & inclusie