NLdigital presenteert Privacy Academy: praktische AVG-training voor MKB-verwerkers

Praktische AVG-training voor verwerkers: Versterk je digitale vertrouwen en waarborg compliance met de Privacy Academy van NLdigital.

Met trots introduceert NLdigital de Privacy Academy, een online training die speciaal is ontwikkeld voor MKB-ondernemers die als verwerker moeten voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met deze Academy biedt NLdigital haar leden de kans om op een toegankelijke en praktische manier hun AVG-verplichtingen onder de knie te krijgen.

‘De Privacy Academy is niet zomaar een cursus,’ zegt Paula Hooyman, jurist bij NLdigital. ‘We hebben de online training bewust praktisch ingericht, zonder juridisch jargon, zodat ondernemers direct aan de slag kunnen met de opgedane kennis. Het gaat hier niet alleen om het voldoen aan regelgeving, maar om het versterken van het vertrouwen in hun digitale producten en diensten.’

De Privacy Academy bestaat uit negen modules, die elk een specifiek aspect van de AVG belichten. Van de basisbegrippen en beveiliging tot het opstellen van verwerkersovereenkomsten en het omgaan met datalekken; de training behandelt alle relevante verplichtingen waar verwerkers mee te maken krijgen. Een belangrijk kenmerk van de Academy is de focus op verwerkers, een doelgroep die vaak wordt vergeten in andere AVG-cursussen die vooral gericht zijn op verwerkingsverantwoordelijken.

‘Het is van belang dat verwerkers begrijpen welke verantwoordelijkheden zij dragen onder de AVG,’ benadrukt Paula. ‘Bijna driekwart van onze leden heeft naast de rol van verwerkingsverantwoordelijke ook die van verwerker. De AVG-verplichtingen voor die twee rollen verschillen en daar willen wij onze leden goed bij ondersteunen.’

Naast het bieden van essentiële kennis, draagt de Privacy Academy ook bij aan het vertrouwen in de digitale sector. Ondernemers die de Academy succesvol doorlopen, kunnen eenvoudig de stap zetten naar Data Pro Verified, een label dat aantoont dat zij AVG-compliant zijn. Dit biedt (toekomstige) klanten en ketenpartners duidelijkheid en versterkt hun vertrouwen in de diensten die deze bedrijven leveren.

Leden van NLdigital kunnen gratis toegang krijgen tot de Privacy Academy via de website van NLdigital. De training is zo ontworpen dat deelnemers in hun eigen tempo door de modules heen kunnen gaan, gebruik kunnen maken van juridische standaarddocumenten en direct kunnen toepassen wat ze hebben geleerd.

Met de lancering van de Privacy Academy onderstreept NLdigital haar rol als opleider en steunpilaar voor MKB-ondernemers in de digitale sector.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de politiek en de sector? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Deel via:

Jeffrey Faber

Persvoorlichter
Neem contact op met
Jeffrey Faber

Het laatste nieuws

Hoe kan de digitale sector zelf bijdragen aan het toekomstige energiesysteem?

Digitalisering en verduurzaming zijn de twee grote transities van deze tijd. Waar deze samenkomen, wordt het extra interessant. Veel bedrijven...
Avg & privacy

Prinsjesdag 2024: Wat betekent het voor de digitale sector?

Op Prinsjesdag 2024 presenteert het kabinet-Schoof het nieuwe regeerakkoord en de Miljoenennota 2025. We zetten een aantal opvallende zaken op...
Avg & privacy

Eerste analyse Regeerprogramma

Het nieuwe regeerakkoord, gevormd door de coalitie van de PVV, BBB, VVD en NSC, zet stappen op het gebied van...
Avg & privacy

Handige ‘wie doet wat’ kabinet-Schoof

Met de komst van het nieuwe kabinet-Schoof hebben we een uitgebreid overzicht samengesteld van alle bewindspersonen die van invloed zijn op de digitale sector. Dit overzicht omvat zowel staatssecretarissen als ministers, en is bedoeld als een gids om u te helpen navigeren door het landschap van digitale beleidsvorming en regelgeving.
Avg & privacy

Reminder! Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Bedrijven en instellingen investeren vaak veel tijd en geld in het begeleiden van stagiairs en het opleiden van eigen medewerkers. VNO-NCW/MKB-Nederland en brancheorganisaties willen graag helder krijgen hoeveel tijd en geld bedrijven en instellingen precies daarin steken.
Avg & privacy